0

Menneskestore dukker i Murviel-lès-Béziers

Tæt på Béziers i en landsby midt i vinmarkerne, giver tøjdukker personer fra fortiden liv.
Hver sommer åbner den runde landsby Murviel-les-Béziers sine middelalderstræder for særlige indbyggere: Petetas eller ”dukker” på occitansk. De repræsenterer fag og personer fra landsbyen. De er en del af arven, og kommunen deltager i festlige animationer.

Dukker i menneskestørrelse

Petetas, Murviel-lès-Béziers - Hérault, le Languedoc © Alain Grosclaude

Siden 1997 har en gruppe mennesker fra Murviel opfundet og fremstillet personer af stof og strå for at genoplive fag, scener fra hverdagslivet fra første halvdel af det 20. århundrede, og personer fra landsbyen. Borgmesteren, slagteren, kommuneorkestret, læreren med sin klasse…

Hvert år endevender ”Petetaïras”, det navn der kærligt er givet til de kreative damer, den kollektive hukommelse. De skaber nye scener for at genfinde en tid, hvor livet fik sin rytme fra vinmarken: Fra ”poudaïre” til ”vendemiaïra”, fra slotsfruen til vaskeren, fra ”martelet” til ”pissadour”.

Pététas-sommeren

Un boucher et sa poupée de chiffon, Petetas, Murviel-lès-Béziers - Hérault, le Languedoc © Alain Grosclaude

Ligger fra ”afslutningen af den tidlige høst til starten på den sidste høst”. Mellem den 14. juli og den 15. august finder der en ”passejada” sted i forgårdene med dansere og musikere. Denne tur i landsbyen giver mulighed for at følge dele af hverdagslivet. Det er en lejlighed til at feste og opdage områdets vine sammen med de producerende vinbønder. Buffet, koncert, dans, indføring i danse til det traditionelle occitanske repertoire supplerer programmet.

Flere oplysninger om Petetas de Murviel
eller kontakt turistkontoret i Pechs på 04 67 35 90 07
Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.