0

La Grande Motte

La Grande Motte er en oprindelig badeby, der er kendt for sin pyramideagtige arkitektur, og som er ideel til dem, der holder af naturen.
La Grande Motte er en middelhavsbadeby med en fantastisk arkitektur, der blev født i 60’erne. Byen, der er designet af arkitekten Jean Balladur, er udtænkt til at gøre beboerne og de turister, der kommer, glade.

En nutidig arkitektur

Bord de mer, Grande Motte - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - M. Sanz
Lige fra designfasen fremstår La Grande Motte som en harmonisk by. Den er primært sammensat af ”pyramider”, boligblokke, der vender mod syd, og villaer, der ligger spredt i det grønne område, hvorfor byen er bevidst atypisk. Ud mod havet har denne dristige arkitektur skabt en savtakket horisontlinje.

Det grønne

La Grande Motte et sa verdure - Hérault, le Languedoc © H.Comte
Byen har en fantastisk livskvalitet med 70 % af arealet udlagt i grønne områder, stier, der adskiller biltrafikken, 25 km gangstier og 7 km grønne stier. De grønne områder er for størstedelens vedkommende med middelhavsvegetation, der sættes i højsædet i bevoksningerne langs fortovene: Der er talrige pinjetræer, nerier og tamarisk. Grande-Motte er en blomsterrig og indbydende by, der giver indtryk af et natursted.

Præmieret

La Grande-motte - Hérault, le Languedoc © J.Debru

Byen er visionær på et arkitektonisk, bymæssigt og landskabsmæssigt plan og er en del af den nationale arv. Faktisk er det den første by i regionen, der har fået mærket ”Patrimoine du XXe siècle" (det 20. årh. arv), der tildeles af kulturministeriet til værker, der betragtes som bemærkelsesværdige.

Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.