0

Fonséranes-sluserne

I Béziers på højre bred af floden Orb ved foden af St. Nazaire-katedralen kan I se dette store værk på Canal du Midi.
I Hérault er den mest overraskende attraktion kanalen med rækken af vandfald og den smukke udsigt over byen Béziers. Det er et udgangspunkt for bådture sammen med familien og vennerne, eller i en pram med en guide. Brug flodbredderne til at gå eller cykle en tur.

Et sted, der er klassificeret som verdensarv

© Hérault-Tourisme - E.Brendle

 

Siden 1996 har Canal du Midi og sluserne været klassificeret som en verdensarv. Med 320.000 besøgende om året er det det 3. mest besøgte turiststed i Languedoc-Roussillon efter pont du Gard og byen Carcassonne.

En teknisk bedrift

Overskride højdeforskel på 21,50 meter på en afstand af 312 meter! Det var det problem, der mødte Pierre-Paul Riquet ved indgangen til Béziers.

I starten omfattede den uomgængelige Canal du Midi 8 bassiner, dvs. 9 porte, og gav flodskipperne mulighed for at befinde sig på højde med Orb, som skulle overskrides lidt længere nedstrøms for at nå kanalen på den anden bred. De oprindelige bygninger, såsom husbåden, staldene og slusemesterens hus, eksisterer stadig.

Efter bygningen af Pont-Canal blev det sidste bassin nedstrøms nedlagt, og det næstsidste blev ombygget, så bådene kunne krydse Orb takket være den berømte bro. Fra da af var der 6 bassiner, og altså 7 porte. Derfra kommer det evindelige spørgsmål om, hvorvidt der er 7 eller 9 sluser ved Fonséranes.

I 1983 gjorde idriftsættelsen af Pente d’Eau, at man kunne forudse en meget hurtigere passage. Boucher og Auberts opfindelse gav desuden mulighed for, at pramme på over 38 meter kunne passere sluserne. Dog havde den kommercielle sejlads allerede mistet en stor del af sin betydning og overlod til sidst pladsen til turistfart, som ikke er nær så nøjeregnende med tidsbesparelser, og som derfor ikke krævede, at skibsløfteværket fungerede.

Selv om aktiviteten på kanalen er ophørt om aftenen, forbliver sluseportene åbne med undtagelse af de øverste, så man kan beundre denne vandtrappe.

Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.