0

Fremstilling af savonnerie-tæpper

I Lodève i Hérault skal I besøge værkstedet la Savonnerie. Det er en original opdagelse inden for dekorativ kunst.

Sammen med familien eller vennerne kan I opdage Lodévois et Larzac, den eneste filial af den nationale la savonnerie i Paris (national ejendom). I Lodève, som er en by med kunst og historie, fortsætter dette værksted sin kunnen fra den store fremstilling i Paris. Der væves fantastiske tæpper til de nationale monumenter.

Et arbejdssted… og ikke et museum

 La Savonnerie - Hérault, le Languedoc © Sophie Quencez
Besøgene ledes af en guide, så man bedre kan forstå, hvordan disse tæpper, der er beregnet til Elysé-palæet, museer eller samlinger i den nationale ejendom, væves. En film gengiver historien om den store parisiske fremstilling, fremstillingen af nationale kunstgenstande, teknikkerne med trend og islæt. I den store tæppeudstillingshal gives der forklaringer vedrørende åbningen af stedet i 1964.

Tæpper, ikke vægtæpper

Savonnerie - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme -  Mathilde Bavoillot
Der udføres ”stil”-produktioner: Kopier af gamle tæpper eller mere nutidige modeller som f.eks. reproduktioner af værker af Stéphane Bordarier, Julien Gardair, Matali Crasset.

Et usædvanligt besøg

La Savonnerie, Lodève - Hérault, le Languedoc © Sophie Quencez
Der er filt, som dæmper, for at respektere vævernes arbejde. 18 kunstteknikere udvikles på disse arbejdspladser. Tiden har ikke nogen grænse mere på dette sted, hvor tæpperne bliver fremstillet på mellem 4 og 7 år. La Savonnerie er tidløs og uden for normerne og bibeholder med et ekspertniveau traditionen fra vævefagene.
Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.