0

Les ”fesses de Madame” (fruens rumpe)

Opdag den legendariske historie om kilden ved Avy, stedet, der har et ret usædvanligt navn.
Avy er et tilløb til Mosson. Til trods for sin kun 200 meters længde kan Avy have en ganske imponerende vandstrøm efter kraftig regn. Men tilnavnet giver anledning til endnu større overraskelse.

Kilden til Avy

Les Fesses de Madame © Photothèque Hérault Tourisme

I Grabels, i omegnen af Montpellier, og neden for plateauerne Naussargues og Bel Air, er opstrømningen af Avy et ret usædvanligt sted. Allerførst tilnavnet: "les Fesses de Madame" (fruens rumpe) med de to klippeblokkes tankevækkende form hænger ud over kilden. Men også usædvanlig på grund af sin lange historie: Der er fundet spor af keramik fra den yngre stenalder, Hannibal skal have gjort holdt der på mod Rom (219 før Kristus), ligesom Duguesclin på vej mod Spanien (1365). Men som så mange andre steder har det også sin legende. Man har siden tidernes morgen fortalt, at det drejer sig om en drages hule…

Ikke desto mindre venter der en meget smuk vandretur sammen med familien, som også kan nyde godt af en rasteplads.

Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.