0

SMÅ PATÉER FRA PÉZENAS

De er originale, disse små patéer fra Pézenas.En opskrift, der længe har været holdt hemmelig, og som er denne kunst- og historiebys stolthed.
En ”sur-sød” tilberedning i form af en spole, der blev bragt frem i midten af det 18. århundrede af Lord Clives, Vicekonge i Indien, indiske kokke, har fundet hvile i Pézenas.Den spises opvarmet i begyndelsen af måltidet, ledsaget af en tør hvidvin (af typen Picpoul de Pinet) eller sød hvidvin (som én af de 4 Muscats AOC fra Hérault).

OPSKRIFT PÅ SMÅ PATÉER

© J.Debru

Tilberedningstid 40 min. og kogetid 30 min.

INGREDIENSER (TIL 15 PERSONER)

Mørdej:
- 800 g mel
- 400 g smør
- 2 æggeblommer
- 1/2 glas vand
- 1 strøgen teske salt

Garniture:

- 600 g udbenet og hakket lammeskulder
- 100 g tørrede rosiner
- 2 spiseskefulde brun farin
- 180 g svinefedt
- 1 stor usprøjtet citron
- et par knivspidser muskat, kanel, spidskommen
- 1 æg
- salt og peber

TILBEREDNING:

Tilbered mørdejen og del den i 2 lige store kugler. 
Lad det hvile køligt 1 time. Brun lammet i 30 g svinefedt.
Lad det køle lidt af og bland med tørrede rosiner, resten af svinefedtet, brun farin, revet citronskal, krydderier, salt og peber.
Forvarm ovnen til 200 °C.
Rul den ene af de to dejkugler ud og udskær med en form 15 runde skiver med diameter 10 cm, 15 med diameter 9 cm og 15 med diameter 5 cm.
Læg en skefuld kødfyld på hver 9 cm skive.Pensl kanterne med æg pisket sammen med lidt vand.Læg 10 cm skiverne oven på og tryk kanterne godt sammen.Pensl med æg og læg derefter en 5 cm skive ovenpå.Pensl igen med æg.
Sættes på en smurt plade og bag i 30 min.
I mellemtiden tilberedes andet hold med den anden dejkugle.
Når der skal serveres, opvarmes første hold i ovnen ved svag varme.

Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.