0

Maguelone katedralen

Syd for Montpellier, mellem Middelhav og kystsø, 4 km vest for Palavas-les-Flots, i Languedoc,
ligger det gamle bispesæde, der kaldes 'Cathédrale des Sables' (Sand-katedralen)
på en halvø, der er dækket af pinjer og vinmarker.

Efter biskop Arnauds ønske blev katedralen, der er omgivet af fæstningsværk, genfødt i det 11. århundrede. Stedet, der byder på en gæstfri modtagelse, har gang på gang tjent som tilflugtssted. Også i dag indbyder det vandrere til at opdage en oase af fred og ro, hvor man kan vandre mellem hav, kystsø og vinmarker.

Ødelagt og genopbygget

© Photothèque Hérault Tourisme - C.Gauthier

Efter det romerske kejserriges fald og vestgoternes erobring blev et bispedømme nedsat på halvøen. Saracenerne og frankerne kæmpede om landet i de følgende århundreder. Katedralen blev genfødt i det 11. århundrede efter biskop Arnauds ønske. Han lod bygge en ring af befæstelser og en bro til byen Villeneuve-les-Maguelone.
Den er den katolske kirkes ejendom og har flere gange tjent som tilflugtssted for topfigurer, der flygtede fra Rom og Italien. I 1536 blev bispestolen flyttet til Montpellier.

Det blev værtsland for flokke af protestanter.
I 1632 fik Richelieu af kongen ordre til at ødelægge middelalderfæstningen, "så spøgefuglene ikke kan herske over dette sted og forstyrre den offentlige ro". Det blev dog pålagt ikke at "røre kirken og boligen i bemeldte slot".

Efter nedbrydningen af fæstningsværkerne og jævning af tårnene er der kun den lemlæstede katedral og et beskedent hus tilbage, så præsten kan forrette gudstjeneste. De sidste stykker mur og store sten, der stammer fra ødelæggelserne, gik til konstruktion af Rhône-kanalens brinker i Sète.

Efter flere århundreders stilhed og dyb slummer, blev Maguelone genfødt og genfandt sit tusindårige kald som et imødekommende og gæstfrit sted. Siden 1969 har foreningen "Les Compagnons de Maguelone" (Maguelones Venner) haft ansvaret for stedet. Deres mission består især i at vedligeholde, restaurere og udnytte den gamle katedral og dens park, foretage arkæologiske undersøgelser, modtage besøgende og sikre, at stedet forbliver levende.

En festival for gammel musik, Musique Ancienne, finder sted der hvert år i juni.

Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.