0

Katarbyen Minerva

I Languedoc mellem Montagne Noire (det sorte bjerg) og Canal du Midi er katarbyen Minerve en anset adgangsport til Parc Régional Naturel du Haut-Languedoc (Haut-Languedocs regionale naturpark), og den er én af de smukkeste landsbyer i Frankrig (Plus Beaux Villages de France).

Kom og besøg en uomgængelig seværdighed i Sydfrankrig, midt i vinmarkerne med mærket AOC Minervois, hvor landsbyen Minerve er beliggende på et klippefyldt forbjerg. I middelalderen
var denne mægtige by et tilflugtssted for kætterske katarer.
De naturlige broer, der går over floderne Cesse og Brian, gør det til et bemærkelsesværdigt sted.

Minerve, formations géologiques - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - S. Lucchese

En urolig historie

Minerve en hiver - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - Christel Gauthier

Selv om stedet har været beboet siden forhistorisk tid, er Minerve også en storslået middelalderlig katarby, der blev opført
af vicomterne af Minerve.
Efter plyndringen af Béziers i juli 1209 markerer belejringen af Minerve en stærk tid i kampen, der blev ført i hele "Katarlandet".
I 1210 lod Simon de Montfort, en militærchef i korstoget mod de kætterske katarer ("albigenserkorstoget") byen belejre. Selv om de blev bombarderet og led af tørst, nægtede les Parfaits (de fuldkomne, et navn som katarerne fik) at afsværge deres tro og blev dømt til at dø på bålet. Et mindesmærke minder også i dag de besøgende om denne problemfyldte tid.

Et ekstraordinært vindistrikt

Minerve en hiver, entourée par ses vignobles - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - Christel Gauthier

 

Udforskningen af Minerve sker også gennem de store vine. Det var romerne, der plantede de første vinstokke der. Og i århundreder har mennesker fra Minerve produceret strukturerede, runde og frugtige vine, der bliver bedre med årene.

Den autentiske Minerve

Rue au cœur de Minerve - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - S. Lucchese

 

 


På det skarpe klippefyldte bjergfremspring gemmer denne mineralby sig mellem de grønklædte bjerge i garrigues (kratbevoksede heder i Middelhavets bagland), vinmarker, olivenlunde og kastanjetræer.

Minerve er fortryllende og autentisk med sine stiafgrænsede haver, og byen har vidst at forføre talrige kunsthåndværkere. 

En naturlig storladen dekoration

Minerve, son pont et ses formations géologiques particulières à sa base - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - Sabine Foucault

Seværdigheden Minerve er én af de mest overraskende i Languedoc. En lang geologisk historie og et arbejde uden ophør har gjort, at vandet har skåret sig ned i højslettens kalk og således formet snævre, dybe floddale.
Brian og Cesse, de to vandløb med de lunefulde vandmængder, er oprindelsen til dette sande klippefyldte fort. Men endnu mere overraskende har de disse floder formet naturlige broer, en slags tunnel, der er skåret ind i klippen, som man kan gå over, som man vil, i den tørre årstid.

> Lancer un diaporama sur Minerve
> Présentation vidéo de Minerve et de son visio-guide
> Plus d'infos sur le pays de Minerve

Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.