0

Grand site de France ® Saint-Guilhem-le-Désert

I Sydfrankrig, i hjertet af Languedoc og Hérault-slugterne, er "Grand Site de France® Saint-Guilhelm-le-Désert - Gorges de l'Hérault" én af juvelerne i Languedoc. Den har den træffende titel
som én af De Smukkeste Landsbyer i Frankrig.

Mellem svimlende skrænter, og strækkende sig langs krogede smågader, har Saint-Guilhem-le-Désert udviklet sig omkring Gellone-abbediet i en håndfuld kilometer fra Djævlebroen, og de er begge optaget på UNESCOs verdensarvsliste i medfør af Jakobsvejen, pilgrumsruten til Santiago de Compostela. 
Saint-Guilhem-bjergene samt Djævlebroen, værdsættes af bjergvandrere og giver mulighed for at opdage fantastiske panoramaudsigter samt sjældne botaniske arter. 

Saint-Guilhem le Désert - Hérault le Languedoc © Henri Comte

UNESCOs Verdensarv

Abbaye de Gellone - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - Julie Noclercq

"Grand Site de France® Saint-Guilhem-le-Désert – Gorges de l’Hérault’’s ry skyldes især Gellone-abbediet, der blev grundlagt af Guilhelm, der var fætter til Karl den Store. Guilhem blev prist af trubadurerne i middelalderen og vandt stor hæder under de militære kampagner mod saracenerne. Han blev en helt under indtagelsen af Barcelona i 803, men valgte at lægge våbnene og blive munk. I 804 grundlagde han, vejledt af
Saint-Benoît d'Aniane, et kloster
i Gellone-dalens ensomhed.
I det 10. århundrede blev Guilhem helgenkåret til Saint-Guilhem, og Gellones spirituelle udstråling gør sig gældende.  Klostret blev
et privilegeret stoppested
på pilgrimsruten, Jakobsvejen.

I begyndelsen af det 11. århundrede blev der foretaget en ombygning af abbediet.
Det symboliserer den første romerske kunst i Languedoc.
Det er indlagt på UNESCOs verdensarvsliste som Jakobsvejen ligesom den nærliggende Djævlebro. Denne betragtes som værende én af de ældste middelalderbroer i Frankrig. Den geografiske placering er helt mod syd for Hérault-slugterne, præcist ved den barske overgang mellem Languedoc-sletten og Hérault-slugterne.

Hérault-slugterne

Balade autour de St Guilhem - Hérault, le Languedoc © Photothèque Hérault Tourisme - M. Sanz

Disse slugter byder på spektakulære, klippefyldte landskaber, der er stejle og indesluttede. De kan nå 200 til 300 m i dybden og har en specifikt middelhavsflora og -fauna. Så snart de gode dage er tilbage, er en tur i kano eller kajak en sand nydelse. St-Guilhem-bjergene, der hælder ud over slugterne, er værdsatte af bjergvandrere. Fra landsbypladsen er der talrige vandreture, hvor man kan opdage disse usædvanlige udsigter samt sjældne botaniske arter, herunder Salzmann-pinjen.

Af alle disse årsager og flere endnu har ‘Saint-Guilhem-le-Désert - Gorges de l'Hérault’ fået mærket Grand Site de France®. I 2012 blev den valgt som franskmændenes næstmest foretrukne landsby.

> Voir le site web de St-Guilhem le Désert
> Lancer le Diaporama sur St-Guilhem le Désert

Book
online !

Se her hvilke muligheder der er for overnatning i Hérault og reserver dit ophold online

Ok

Når du klikker rundt på denne website, accepterer du brugen af cookies med henblik på at indsamle informationer til statistiske formål, at tilbyde dig tjenester og tilbud som svarer til dine interesser, at tilbyde dig deletjenester og optimere brugeroplevelsen af websitet. Klik her for at få mere at vide om beskyttelse af personlige oplysninger og indstillinger af din browser.